Шуслерови соли при ангина

Първо бихме искали тук да се потърсят причините и симптомите на възпаление на сливиците. Устата и носът са чудесен начин в организма да влязат патогени. По пътя на въздуха, влизащ от външната среда в гърлото сливиците са първите защитни устройства. Ако този защитен пръстен не функционира правилно, бактериите и вирусите се размножават с много висока скорост. В резултат на това се подуват сливиците. Те показват интензивено зачервяване и са осеяни с гнойни точки. Човешкото тяло реагира с повишена температура и главоболие. Пациентът се чувства слаб и болен. Освен, че от подутото гърло и стеснения проход към хранопровода се появява неудобство при преглъщане, има и загуба на апетит. Гърлото боли, което може да се разпространи до ушите и челюстта. В допълнение се стига до силно образуване на слюнка, увеличаване на броя на бактериите и до лош дъх в устата.

Възпаление на сливиците, наричано още ангина, е имал почти всеки човек в живота си. Сливиците се намират в гърлото и трябва да защитават организма срещу нахлуващите патогени. Ако този защитен механизъм не работи, сливиците може да се възпаляват. Това възпаление и симптомите могат да бъдат добре лекувани чрез прилагане на шуслеровите соли.

При ангина шуслеровите соли могат да се използват за вътрешна употреба. Следва да се отбележи, че при повишаване на температурата над 37 градуса С задължително трябва да бъде проведено медицинско лечение. Тъй като шуслеровите соли не показват никакви нежелани реакции, те могат да продължат да бъдат използвани до достигането при лекаря и после- като подкрепа за традиционно използваното лекарство.

Шуслеровите соли работят на принципа на изравняване на концентрацията. Тук откривателят д-р Шуслер изхожда от това, че при едно нарушено съотношение на минерални соли в клетките, те не могат да работят правилно. Така се причинява отслабване на клетката и в резултат на това заболяване. Когато човешкото тяло е снабдено с липсващите минерални соли, организмът транспортира солта до клетките, които имат най-ниската концентрация на управление, където солта е най-необходима. Ако липсата на минерална сол е балансирана, клетката може отново да работи правилно и симптомите на болестта изчезват.

Дозата обикновено е под формата на таблетки. Най-бързо те се приемат от организма, ако пациентът може да ги разтвори в устата. За лечение на възпаление на сливиците с шуслерови соли препоръчваме следните минерални соли:
– Номер 3 – Ферум Фосфорикум
– Номер 9 – Натриум фосфорикум

При остри случаи пациентът трябва да взема една таблетка на всеки 1-10 минути. След фазата на висока доза е доза от една до три таблетки между 3-6 пъти на ден. Временната организация и какви са препоръчителните соли може всеки да реши за себе си. Децата получават по-ниска доза, в зависимост от възрастта и ръста на тялото.

Във втория стадий на заболяването, след втория-третия ден, приемаме:
– Номер 4 – Калиум Хлоратум
– Номер 12 – Калциум Сулфурикум

Периодичността на приема в този случай е с по-големи интервали- 4 пъти дневно по 2 таблеки за възрастни, до изчезване на оплакванията.

Взаимодействия с други лекарства не са известни, така че спокойно можете да приемате Шуслеровите соли успоредно с предписаните от лекаря Ви лекарства.

Прочети още