Подсилване на имунната система

Според най-новите изследвания на медицинските институции в основата на заболяванията на съвременния човек стоят недостига на сън, почивка, движение из природата, непълноценно и неразнообразно хранене, защото отслабват нашата имунна система. Особено важно е тя да е силна в зимните месеци, когато студа и вирусите ни нападат.

Много лесно можем да подсилим имунната си система с приема на 4 Шуслерови соли. Това са №3 /Ферум фосфорикум/, №6 /Калиум Сулфурикум/, №10 /Натриум Сулфурикум/ и №7 /Магнезиум Фосфорикум/.

Целта на провеждането на курса с Шуслерови соли е:
– подсилване на имунната система за да може да понесе повече натоварвания
– попълване на енергийните запаси на организма

 Шуслерова сол №3

Подсилва имунната система и е отговорна за преноса на кислород. Чрез помощта на тази сол се създават много антитела, които трябва да атакуват в зародиш вирусните инфекции.
Прием:
– 3 таблетки сутрин, разтворени в топла вода или директно в устата, като се смучат бавно
– при първи симптоми на настинка или грип да се смуче бавно 1 таблетка през 5 минути. Това ще повиши съпротивителните сили на организма бързо за да може да се противодейства още в началото

Шуслерова сол №6

Това е солта, която се използва в последната фаза при лечение на настинка или грип. Тя помага при изхвърлянето на “отпадъчните вещества” от клетките и отлаганията в тях. Подпомага приема на кислород от клетките.
Прием:
– 3 таблетки вечер, разтворени в топла вода или директно в устата, като се смучат бавно

Шуслерова сол №10

Тази сол е добре да се приема с Шуслерова сол №6. Солта стимулира отделянето на излишната вода от тялото и съдържащите се в нея токсини и отпадни продукти, като по този начин подпомага детоксикацията на организма.
Прием:
– 3 таблетки вечер, разтворени в топла вода или директно в устата, като се смучат бавно

Шуслерова сол №7

Това е солта за мускулите и нервите, подпомага облекчаването на болка от различен произход. Спането след приема на сол e по-дълбоко и по-спокойно. През деня ще Ви прави по-спокойно, по-малко стресирани и би Ви отървала от зимната депресия.
Прием:
– 3 таблетки на обяд, разтворени в топла вода или директно в устата, като се смучат бавно

Прочети още