Шуслерови соли и лечебните камъни

Още от дълбока древност навсякъде по света са използвали лечебната сила на скъпоценните и полускъпоценните камъни. Те са били неотлъчна част от лечебните ритуали, празниците, всекидневния живот на нашите предци. Камъните са енергия, която се е зараждала в земните недра векове наред. Те са като вечните цветя на Земята, защото притежават красота, рядкост и уникалност. Днес до нас са достигнали всички запазени сведения за свойствата на минералите и са издадени редица книги, от където всеки може да се осведоми и да открие своя камък.
Минералните вещества, които се съдържат е лековитите камъни, са идентични по състав и действие с Шуслеровите соли. Ето защо те могат да бъдат допълваща терапия към основното лечение. Пациентът получава наготово положителните вибрации на камъните, но освен това те му придават и от красотата си.

Как да използваме лечебните камъни?
Препоръчва се първоначално камъкът да бъде пречистен и зареден с положителна енергия – това става като се държи известно време под течаща студена вода и след това се остави на слънце, за да се зареди с енергия. Тази процедура може да се повтаря многократно, тъй като камъните поемат отрицателната енергия, за да предпазят притежателя си и трябва да бъдат пречиствани. Подареният камък има много по-голяма сила от купения, тъй като е зареден с положителната енергия на този, който ни го подарява. Камъни може да се носят като гривни, да бъдат инкростирани в пръстени и обеци или да са под формата на висулки. Важното е да имат контакт с кожата, да бъдат в допир със самия човек.
Гюнтер Хепен е природолечител, психотерапевт и журналист в областта на медицината, който се занимава с минералната терапия на доктор Шуслер. От години той самият обучава лекари, природолечители и любители в областта на биохимията. Ето как той препоръчва да комбинираме приема на Шуслерови соли с носенето на лечебни камъни и кой камък е в синхрон със съответната Шуслерова сол.

Шуслерова сол № 1 Калциев Флуорид и лечебен камък Флуорит

Лечебен камък Флуорит

Флуоритът е жълт, виолетов, зелен на цвят или като дъгата. Съдържа калциев флуорид и се прилага в минералотерапията като средство за заздравяване на зъбите, ставите и костите. Помага и при болести на съответните, трябва да се носи и при лоша стойка. Освен това той укрепва психиката и повишава самочувствието. Ето защо , ако детето ви се плаши лесно и не проявява свое мнение и характер, камъкът ще усили самочувствието му.

Шуслерова сол № 2 Калциев Фосфат и лечебен камък Апатит

Апатит

Този минерал се среща в различни цветове, но често е безцветен, зелен или бял. Съдържа флуор, калций и фосфор. Помага при никнене на зъбите, при образуване и растеж на костите, прилага се и при ставни проблеми и неправилна стойка. Камъкът помага и при депресия и меланхолия като ни прави по-открити пред околните, по-общителни и дружелюбни.

Шуслерова сол № 3 Железен фосфат и лечебен камък Хематит

Хематитът е желязна руда, нарича се още Кървавик. Той дава сила на притежателя си и трябва да се носи, когато децата се чувстват отпаднали. Лечебните му свойства помагат на шуслеровата терапия при кръвотечения, възпаления на кожата и лигавиците. Благодарение на него кислородните молекули се свързват по-лесно с еритроцитите и се подпомага кръвотворната функция. По този начин целият организъм се чувства добре. Подходящ е при психическо и физическо изтощение. Регулира и кръвното налягане, затова се препоръчва да се носи гривна от хематит.

Шуслерова сол № 4 Калиев хлорид и лечебен камък Содалит

Содалит

На външен вид камъкът е син с бели нишки, но се среща и в розово, сиво или зеленикаво. Съдържа калий и хлор и помага при възпалено гърло, пресипнал глас, възпалена лигавица в устната кухина. Подпомага и бъбречната функция.

 

Шуслерова сол № 5 Калиев фосфат и лечебен камък Амазонит

Амазонит

Амазонитът е оцветен в зелено по ради съдържанието на мед. Съдържа калий и подпомага предаването на нервните импулси , така че всички системи да работят в унисон. Помага да се осъществи хармония между душата и тялото и премахва меланхолията.

Шуслерова сол № 6 Калиев сулфат и лечебен камък Кехлибар

Кехлибар

Кехлибарът представлява вкаменена смола, но спада към лековитите минерали. Използва се като амулет и талисман. Смята се , че пази от различни болести, а също и, че жена , която като бременна носи кехлиба, ще роди по-лесно. Помага при кожни болести, проблеми с черния дроб, жлъчката ставите.

Шуслерова сол № 7 Магнезиев фосфат и лечебен камък Серпентин

Серпентин

Камъкът е богат на магнезиеви силикати и се среща предимно в зеленикави нюанси. Той действа спазмолитично , намалява стреса и агресивността. Мотивира да се грижим повече за близките си и отблъсква депресивните мисли. Действа цялостно отпускащо.

Шуслерова сол № 8 Натриев хлорид и лечебен камък Халит

Халит

Идеално допълва действието на тази сол и се нарича още „ солен камък“. Камъкът предпазва от всякаква лоша енергия – може да се сложи до компютъра и неутрализира вредните излъчвания. От друга страна подсилва организма, стимулира обмяната на веществата и хармонизира енергийните потоци. Среща се в различни разцветки.

Шуслерова сол № 9 Натриев фосфат и лечебен камък Хелиотроп

Хелиотроп

Камъкът е с наситен зелен цвят и червеникави жилки. Той стимулира храносмилането и неутрализира киселините. Подсилва имунната система и подпомага пречистването на организма. Освен това камъкът ни дава сили и устременост да превърнем слабостта си в сила

 

Шуслерова сол № 10 Натриев сулфат и лечебен камък Халцедон

Халцедон

Камъкът има доказан ефект при комбиниране с Шуслерова сол № 10 при лечението на възпаления на дихателните пътища, за укрепване на логавиците и при кожни инфекции. Освен това подпомага и дренажа на течности и укрепва имунната система. Камъкът носи и вътрешен мир като премахва напрежението.

 

Шуслерова сол № 11 Силициев диоксид и лечебен камък Планински кристал

Планински кристал

Камъкът съдържа предимно силициева киселина и укрепва ставите, сухожилията и кожата. Помага при проблеми с щитовидната жлеза и очите. Дете , което е страхливо и се плаши лесно трябва да носи този камък. Той дарява душевна сила и усилва самочувствието.

Шуслерова сол № 12 Калциев фосфат и лечебен камък Селенит

Селенит

Самият камък съдържа калциев сулфат. Подпомага отделителната система, намалява болките, засилва тъканите и костите, нервната система. Препоръчва се носенето на камъка по време на медитация, освен това успокоява хиперактивните деца и ги прави дисциплинирани.

Прочети още